Terasų įrengimas

Terasinių lentų pasirinkimas

terasinių lentų pasirinkimas

Terasinių lentų pasirinkimas

Lentų pasirinkimas terasai gali tapti maloniu, o ne varginančiu užsiėmimu, jei gerai pažinsite galimus pasirinkimo variantus bei jų skirtumus. Susipažinti su terasinių lentų rūšimis jums padės mūsų parengta glausta atmintinė. Skirkite laiko kiekvieno aprašymo analizei, kad jūsų terasa būtų pagaminta iš pačių geriausių ir tobulai jūsų poreikius atitinkančių medžiagų.

Termiškai apdorotos terasinės lentos

Termo mediena – tai mediena apdorota karščiu ir dėl to tapusi daug atsparesnė drėgmei, puvimui, grybeliui, į ją neįsigeria drėgmė, o ir estetinis vaizdas tikrai geras. Nuo seno ugnimi apdorota mediena naudojama lauke, po atviru dangumi.

Medžio kompozito terasinės lentos

Medžio kompozitu vadinamas medžio, plastiko bei tam tikrų cheminių elementų gaminys, dar kartais vadinamas medžio-plastiko terasinėmis lentomis. Šios lentos pasižymi unikalia forma ir gražiu dizainu. Medžio kompozito lentos itin atsparios atmosferos poveikiui, todėl tinkamos ir terasoms be stogo, dažnai išlaiko savo spalvą bei formą bet kokiomis sąlygomis, žinoma jei tai kokybiškas produktas.

Impregnuotos pušies terasinės lentos

Pušis – vietinė mediena, tad tai vienas pigiausių variantų rinkoje, tačiau išlaiko patrauklų kainos ir kokybės santykį. Lentos yra impregnuojamos, sumontavus dažomos arba alyvuojamos, o tai itin padeda prailginti medienos naudojimo amžių. Terasinės lentos paprastai būna lygios arba rifliuotos, o dažant išgaunamas bet koks atspalvis, todėl lengva pritaikyti prie bet kokio eksterjero.

Maumedžio terasinės lentos

Sibiro maumedis yra natūraliai apdovanotas gamtos, sakingas ir kietas medis. Galima teigti tai optimalus variantas kainos ir kokybės atžvilgiu. Tad nė kiek nestebina tai, jog jau daugelį metų ši mediena plačiai naudojamas lauko statiniams. Šiandien maumedžio terasinės lentos yra vienos populiariausių  Lietuvoje ir nesuklysime sakydami, jog bent pusė jūsų kaimynų savo terasas yra iškloję būtent maumedžio lentomis.